Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • doggfather: Árpád atyánk mielőtt a Hortobágy villanyoszlopai közé lovagolt volna, Japánban, illetve Ázsiában k... (2020.07.29. 15:16) A ninja színre lép
  • pro need for speed hun: a kocsikat csak gyorsversenyben használhatod (2012.12.31. 14:54) NFS - Undercover kódok
  • r.edina: Kedves Szerkesztő! Egy banneres együttműködéssel kapcsolatban kerestem meg Önt! A részletekkel ka... (2011.05.26. 11:02) Teszt: Dead Space 2 (Xbox 360)
  • szürkebarát: Egész jó könyv (azóta van két másik is a Splinter Cell sorozatban), de messze nem olyan jó(k), min... (2010.12.12. 17:34) Splinter Cell - A sejt
  • Mr. Láb: Ehhhehe jó kis kép. Kissé eltángálták a Qb-t:D:D (2010.10.11. 11:39) Kezdődik az új NFL szezon
  • Utolsó 20

Teszt: Prototype (X-box 360)

2009.06.18. 11:02 | matareseklan | Szólj hozzá!

Kicsit kevesebb, mint egy évvel korábban volt kezemben a Mercenaries 2 – World in flames című játék. Annak az előzetes videói, leginkább a rombolhatóság miatt, nagyon meggyőzőek voltak, a mostani Prototype talán ahhoz hasonlítható a leginkább (meg a Spiderman, Hulk, Wolverine játékokhoz). Hatalmas bejárható terülhet, tucatnyi gyilkolási lehetőség, látványos robbanások, különleges erőkkel bíró karakter. Akarsz többet tudni róla?
 
A helyszín New York városa. A főhősünk Alex Mercer egy boncasztalon ébred, és nem csak ő, de az éppen trancsírozásra készülő orvosok is eléggé megdöbbennek ennek láttán. Persze mi menekülni, a dokik által riadoztatott hadsereg pedig likvidálni akar minket. Hogy miért? Ezt nem tudjuk, mivel átmenetileg amnéziában szenvedünk, ezen pedig csak úgy tudunk segíteni, ha egyik különleges képességünket (van jó pár) használva, más emberek lenyomásával tudjuk részlegesen visszakapni életünket, ami egy New York-ban terjedő vírusnak hála, teljesen felborult.
 
Természetesen Alex barátunk nem lesz egyedül, társak is akadnak, akik szépen terelgetik majd előre, hogy felgöngyölítse az ügyet és megtalálja a felelősöket, akik kísérleti teleppé változtatták New York városát. A barátok mellett persze lesz fegyver is amit használhat, ilyen rögtön a teste, ami hála a mutálódásának rengeteg különleges képességgel rendelkezik (a játék elején minden tulajdonság maximumon van, de ezt elveszik tőlünk, hogy magunktól fejlesztgessük majd), sőt, majdnem elpusztíthatatlan. Pengék csapnak ki a kezéből, óriási kalapáccsá tud válni az ökle, fémszerű Spawn-ban ismert páncéllal óvhatja a testét. És ha mindez nem lenne elég, a katonaság, akik felvonulnak rendet tenni (majd fejetlenül lőni mindenkire, aki mozog), hoz magával lőfegyvereket, rakétavetőt, tankot, helikoptert. Ezekre természetesen a halottaknak már nincs szüksége, így használható a vírusfertőzöttek, vagy éppen a még épp testben épp lélekkel rendelkező civil lakossággal szemben, esetleg pont a kivezényelt katonák ellen.
 
Fegyverrel tehát már rendelkezünk és van, akik ellen lehet használni. Ha esetleg nem akarunk a történetfonalon haladni, és a külön felvállalható küldetések sem érdekelnek (event), akkor is lehet „free” rohangászni a valósághűen lemodellezett városban és lőhetünk, robbanthatunk (korlátozottan, mert az épületek általában nem bonthatóak le), mindent, amit találunk. A gyilokért persze kapunk EP pontokat, amit testünk upgradelésére fordíthatunk, azaz lehet keményebb az öklünk, tudunk gyorsabban futni, vagy nagyobbat ugrani stb. De itt van a repülés (korlátozott) képessége is, ami főleg meneküléskor jó, de akkor is hasznos, ha időre megy egy küldetés. A bónusz mindezek után (ha éppen a fél hadsereg a nyakunkban és már nem bírjuk a gyűrődést), hogy tudunk alakot váltani. Ehhez nem kell más, csak egy olyan hely, ahol nem lát az ellen, és egy gombnyomással máris mások lehetünk, mint akit üldöznek.
 
Mondanom sem kell, hogy ez a rengeteg fegyver elég sok ölési lehetőséghez vezet. Mondjuk nem muszáj rakétával, vagy golyóval pusztítani az ellenséget, megtehetjük a már átalakulóban lévő testünkkel, azaz a pengékkel, kalapáccsal, csáppal és közvetlen közelről, ha elkaptuk a célpontot, akkor egy „consume” után már az alakját is felvehetjük és életerejét leszívhatjuk (mutánsoknál többet ad, szimpla embereknél kevesebbet). Nekem a kedvencem a csáp volt, mivel azzal elkaphatjuk a fejünk felett őrjáratozó helikoptereket és egy kis „hijack” után már indulhatunk is egy kis légi vadászatra.
 
A rengeteg gyilok mellé sok-sok vér és robbanás tartozik. Ezek első látásra brutálisak és szépek, másodszorra már kicsit Mercenaries 2 feelingem volt, azaz lehetne ettől több is ebben a játékban. Persze ez nem volt annyira illúzióromboló, így sem vált csúnyává a játék, csak mondjuk pár óra, vagy pár nap hentelés után, már figyeltem az apróságokra is. Azonban a robbanások és az emberek lemészárlása meglepően brutális, véres, részletes és színes lett (repkedő testrészek, fröcsögő vér).
 
Ami egyébként szerintem színesíti a játékot és megdobja a játékidőt, az a mellékküldetések száma (event), amiket a térképen jelölnek, így könnyű megtalálni. EP pontok járnak még a részsikerekért is, így érdemes belevágni mindegyikbe, főleg, hogy nagyon változatosak. Van itt távolugrás, hentelés tankkal, időre menő futás, hentelés helikopterrel, vagy éppen célpontok „consume”-izálása.
 
Kicsit gondolkodóba estem. Az a helyzet, hogy még nem végeztem a játékkal, mivel nagyon nekifeküdtem a mellékküldetéseknek, így azt hiszem messze még a vége, de szerettem volna írni róla pár sort, ám nehezen találtam meg a megfelelő szavakat. Ez talán azért van, mert mindent összevetve a játék nekem egy idő után unalomba fulladt. Bár ez a vírusfertőzés utáni horror feeling bejön, és a változatos küldetések (védelem, kíséret, beépülés, pusztítás stb.) is nagyon jók lettek, ám valahogy egy idő után már csak automatice nyomogattam a gombokat a hentre, különösebben nem érdekelt a játék. Azonban ezért túlzottan lehúzni nem fogom, hiszen a véres belezések egy kemény 8, esetleg 12 órai informatikai hibaelhárítás után igencsak jól jöttek…
 
Prototype adatlap
 
 
                  Kiadó:
Activision
                  Fejlesztő:
Radical Entertainment
                  Típus:
Akció
 
Grafika:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
8
 
8
Hang/zene:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
8
 
Játszhatóság:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
8
 
Kezelőfelület:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
8
 
Intelligencia:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
8
 
Nehézség:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
8
 
Hangulat:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
8
 
 
 
Pozitívumok:
Hatalmas nagy pálya, élvezetes és színes akciók, többféle eszköz a harcra
Negatívumok:
Megtévesztő grafika, néha unalomba fulladó mászkálás és hentelés
 
 
Előzetes:
Galéria:
 
 
ÖSSZEGZÉS:
New York városa egy horrorfilmszerű jelenetekkel teletűzdelt játékban, ahol különféle módokon lehet százával vagy ezrével gyilkolni a jónépet.
T E S Z T E L V E

 

Címkék: teszt

A bejegyzés trackback címe:

https://matareseklan.blog.hu/api/trackback/id/tr221192884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása