Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • doggfather: Árpád atyánk mielőtt a Hortobágy villanyoszlopai közé lovagolt volna, Japánban, illetve Ázsiában k... (2020.07.29. 15:16) A ninja színre lép
  • pro need for speed hun: a kocsikat csak gyorsversenyben használhatod (2012.12.31. 14:54) NFS - Undercover kódok
  • r.edina: Kedves Szerkesztő! Egy banneres együttműködéssel kapcsolatban kerestem meg Önt! A részletekkel ka... (2011.05.26. 11:02) Teszt: Dead Space 2 (Xbox 360)
  • szürkebarát: Egész jó könyv (azóta van két másik is a Splinter Cell sorozatban), de messze nem olyan jó(k), min... (2010.12.12. 17:34) Splinter Cell - A sejt
  • Mr. Láb: Ehhhehe jó kis kép. Kissé eltángálták a Qb-t:D:D (2010.10.11. 11:39) Kezdődik az új NFL szezon
  • Utolsó 20

Teszt: Borderlands (Xbox 360)

2010.08.09. 19:41 | matareseklan | 2 komment

Számomra az ismeretlenség homályából tűnt fel a Gearbox által fejlesztett poszt-apokaliptikus világot felvonultató FPS-RPG. Azonban a nyári pangást - pár hangulatos videó megtekintése után -, a játék beszerzésével szakítottam meg.
 
Válassz karaktert, és irány Pandora
 
„…Szóval hallani akarsz egy jó sztorit, mi? A vakmerő és indiszkrét kincsvadászokról? Hehe, szerencséd van! Ahh, Pandora! Ez volt az otthonuk, de kertelés nélkül állíthatom, hogy ez nem a béke és a szeretet planétája. Egy kietlen határvidék, amely igazán veszélyes a vakmerő bolondok számára. Talán én is bolond vagyok, de korántsem annyira, mint a többiek, akiket elnyeltek Pandora kősivatagai. Az emberek beszélnek egy legendáról, a Vault legendájáról. Az apám még a halálos ágyán is ezt emlegette. Ez egy felfoghatatlan idegen technológia, amit ha birtokolsz, mérhetetlen hírnévre, hatalomra és nőkre tehetsz szert. Sokan próbálták már megszerezni a Vaultot, az ő krónikájukat mesélem el most. A legenda minden egyes szava igaz, és itt van Pandorán!...”
 
Eme hangulatos szöveg és az intró megtekintése után kezdjük a karakterválasztással. A stílusunknak megfelelően 4 féle karakter közül választhatunk. Ezek a Hunter, Siren, Soldier és Berzerker névre hallgatnak és mindegyiknek megvan a maga adottsága. Van, aki közelharcban, van, aki a mesterlövész fegyverek használatában ügyeskedik. Érdemes átgondolni indulás előtt, hogy kit választunk, mert a későbbiek folyamán hatással lehet a játékunkra.
 
A döntés azért is fontos, hiszen a játék folyamán, ahogy haladunk előre, újabb fegyvereket, technológiát és különféle update lehetőségeket gyűjthetünk, vásárolhatunk. Ezek használata a tulajdonságainktól függ. Ha Hunter-ként mesterlövész képességeink vannak előtérbe tolva, akkor bizony az ebbe a kategóriába tartozó fegyvereket részesítsük előnyben, ezeket jobban tudjuk használni.
 
Ahogy fejlődünk, 4 darab fegyver lehet nálunk, majd 3 fejlesztési lehetőség, amivel a pajzsunkat, a gránátokat és a különleges képességeinket fejleszthetjük. Rengeteg vásárolható és gyűjthető gyilokeszköz van a játékban, ezeket adhatjuk, vehetjük. A lényeg, hogy mindent szedjünk össze, mindent kutassunk át, hiszen ha pénzre és egyéb fejlesztésekre van igény, akkor ezek kereskedéséből tehetünk szert haszonra.
 
A pályán rögzített pontokon elhelyezett 3-4 féle automatából tudunk vásárolni, illetve a nálunk lévő dolgokat eladni. Így juthatunk extra töltényhez, gránátokhoz, medic csomaghoz és egyéb extrákhoz. Továbbá sok-sok pénz ütheti a markunkat, ha a csaták után összegyűjtött dolgokat itt eladogatjuk, és más hasznosabb dologra fordítjuk.
 
Üsd, vágd, nem mutánsod
 
A kezdet kezdetén, csak pár oktondi banditával, kutyaszerű Skag-al találkozunk és ismerkedhetünk a környékkel. Aztán ahogy fejlődünk, egyre nehezebb ellenfelek, egyre taktikusabb ellenállás és egyre színesebb harcok várnak ránk. A természet állatai éppen úgy ellenfeleinké válnak, mint a hordákban járőröző bandák.
 
Ez utóbbiak, ahogy haladunk előre a történetben, egyre veszélyesebbé válnak. Ahhoz, hogy legyőzhessük őket, különféle küldetéseket kell elvállalni, és ezek sikeres teljesítése után tapasztalati pontokat szerzünk. Ahogy szinteket lépünk, úgy tudunk egyre több dolgot tenni különleges képességünkkel, vagy úgy tudunk új fegyvereket bevetni a harcok során. Érdemes taktikusan átgondolni, hogy mire költjük a keletkezett pontokat, egyáltalán nem mindegy, és gyakran egy jó döntés, életeket menthet.
 
Egyedül játszva, minden küldetésnek nekiugorva is több tucat játékóra vár arra, aki a Borderlands mellett dönt. Mindenképpen jó döntés, főleg, hogy a játék co-op-ban játszva még élvezetesebb. Csak pár pályát próbáltunk ki így, azonban hatalmas siker volt, és szinte lerakhatatlan a játék.
 
Új köntösben
 
Egész Pandora egy képregényszerűen kinéző, érdekesen kidolgozott látványvilágú játék. Az Unreal Engine 3.0-val jól néz ki, és egy idő után már egyáltalán nem zavaró ez a fura kinézet. Azt hiszem a játékélményen ez is sokat dobott. Gratula Gearbox, jó döntés volt a Borderlands megalkotása.
 
Olyan mértékben, hogy először az Xbox 360 történelmemben, két DLC-t is kipróbáltam a játékhoz. Az egyik egy zombie-s történet, a másik három hatalmas arénába enged be. Az első volt az, ami közelebb állt a szívemhez és 5/5 acsív lett begyűjtve belőle. A másikra valahogy sem energiám és kedvem sem volt még, leginkább azért, mert olyan Quake Arena szerű játékmenetet ígér. Sok feladat nincs, jönnek a támadási hullámok és túl kell élni...
 
Mindent összevetve a játék kiválóan teljesített, és számomra az ismeretlenség homályából berobbanó Borderlands jött, látott és győzött. Az egyetlen számomra kínos játékórákat hozó rész, az M.I., ami bizony néha igencsak megnehezített, vagy éppen megkönnyítette az életemet. Azonban így is remek órákat töltöttem Pandora világán, és bizony a co-op mód nagyon meg fogja tolni a játékidejét.
 
Borderlands
 
Grafika: 8
Hang/Zene: 8
Játszhatóság: 9
Kezelőfelület: 9
Intelligencia: 7
Nehézség: 8
Hangulat: 9
 
 
Összegzés:
+ Rengeteg fegyver, képregényszerű grafika, Pandora világa
- Néha unalmas játékmenet és buta M.I.
 
Értékelés: 10/8,3 pont
 

 

Címkék: teszt

A bejegyzés trackback címe:

https://matareseklan.blog.hu/api/trackback/id/tr702210163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terrance 2010.08.11. 14:03:15

Huhúú én is most tolom, éppen sikerült elhagyni az első területet, 20-as szinttel. Aztán rögtön belefutottam egy járműveket is használó bandába, akik könnyűszerrel lemészároltak. Úgyhogy van hova fejlődni.
Alig várom hogy co-op-ban tolhassam, úgy teljesedik ki a játékélmény.

matareseklan 2010.08.11. 17:00:59

Ah, vesédbe láttam... :D

Igen, majd jön New Heaven...

Imádtam, bár néha anyáztam játék közben, amikor nem jó szinten mentem egy ellenfél ellen...
Azonban 39-41-es szint lett a vége.
Ami elszomorító, hogy két három nagyobb ellenfelet bug-al győztem le.
Azonban összességében a játék tetszett, meglepett és ajánlott fogyasztásra
:D
süti beállítások módosítása