Komolyan mondom, hogy a papírok intézése (számlák átíratása, bejelentkezés) rövidebb idő volt, míg minden a helyére került. Most már van függöny is, a legtöbb bútor a helyén van és már tényleg kipróbálhattam az X-box-ot és a házimozit is, azonban még a konyhába várok jómunkásembereket, meg az asztalost, na ha ezek is megvannak (hétvégére), akkor már tényleg elmondhatjuk, hogy kész vagyunk és beköltöztünk.
Első dolgunk volt persze a sütőt kipróbálni. Én magam is teszteltem, nemcsak párom konyhatündér, de én is megállom a helyem ott, ha szükséges (és nem csak a mosogatónál).
Elsőre egy Kefires nevezetű sütit csináltam, ami nagyon egyszerű, költségtakarékos és ezek mellett még finom is. Minden hozzávalót kefires pohárral kell kimérni, egy kisebb tepsire valót lehet ebből összeállítani, de szép nagyra növekszik.
Hozzávalók:
1 kefir
½ pohár cukor
2 pohár liszt
½ pohár olaj
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
2 egész tojás
Nos ezeket összekeverem, egy jóféle kevert tésztává áll majd össze, és utána tepsibe öntöm (nem kell kikenni), majd mindenféle jó gyümölccsel ízesítem. Én ezt olcsón és egyszerűen úgy oldom meg, hogy veszek 2xx forintért egy magozott befőttet és annak tartalmát rakom bele, sőt a levéből is szoktam tenni, hogy szép színes legyen. Sütjük és esszük.
A másik étel, amit készítettem, az a Rakott mustáros hús. Ugye az alap mustáros hús, öntet, csirke szeletelve rizzsel. Mi ezt máshogy is szoktuk fogyasztani.
Hozzávalók:
8 szelet sertéskaraj
1 csomag makaróni
2 pohár tejföl
mustár, só, bors, olaj.
Kezdésnek a karajt kiverjük és sóval meg borssal fűszerezzük. Kevés olajon serpenyőben megsütjük, majd egyelőre félretesszük. A makarónit sós vízben megfőzzük és leszűrjük. A visszamaradt olajba két evőkanál mustárt és tejfölt teszünk, mártás készítünk belőle. A húst tepsibe helyezzük és ráöntjük a mártást és a főtt makarónit. A maradék tejfölbe keverünk még mustárt (esetleg ízlés szerint egy minimális ételízesítőt), majd a makaróni tetejére rásimítjuk. Sütőben sütjük míg meg nem pirosodik a teteje.
Utolsó kommentek