Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • doggfather: Árpád atyánk mielőtt a Hortobágy villanyoszlopai közé lovagolt volna, Japánban, illetve Ázsiában k... (2020.07.29. 15:16) A ninja színre lép
  • pro need for speed hun: a kocsikat csak gyorsversenyben használhatod (2012.12.31. 14:54) NFS - Undercover kódok
  • r.edina: Kedves Szerkesztő! Egy banneres együttműködéssel kapcsolatban kerestem meg Önt! A részletekkel ka... (2011.05.26. 11:02) Teszt: Dead Space 2 (Xbox 360)
  • szürkebarát: Egész jó könyv (azóta van két másik is a Splinter Cell sorozatban), de messze nem olyan jó(k), min... (2010.12.12. 17:34) Splinter Cell - A sejt
  • Mr. Láb: Ehhhehe jó kis kép. Kissé eltángálták a Qb-t:D:D (2010.10.11. 11:39) Kezdődik az új NFL szezon
  • Utolsó 20

Angyalok és Démonok

2009.05.24. 08:08 | matareseklan | 1 komment

Dan Brown korábbi könyve alapján készült film, A Da Vinci-kód világsiker lett (több, mint 750 milliót hozott a készítőknek), így szinte egyértelmű volt a „folytatás”. Az Angyalok és Démonok kicsit bátortalanul kezdett, ami a bevételt illeti, de állítólag már egy harmadik könyv jogait is felvásároltak (Kasszandra Kulcs?), addig üsd a vasat, amíg meleg alapon. A nézőknek bejön, hát húzzunk le újabb bőröket…

Ron Howard (rendező) és Tom Hanks (Langdon professzor) visszatérnek, hogy egy pont ugyanolyan filmet forgassanak le, mint A Da Vinci-kód. Persze ez nem gond, hiszen az előző film egész jóra sikeredett, csak megdöbbentem, hogy Az angyalok és Démonok egy az egyben ugyanolyan. A történetvezetés, a zene, az akciók stb. Ezt a könyvet nem olvastam, csak elkezdtem, nekem elég vontatottnak tűnt, azonban a filmet megnéztük (Üdülési csekkből most sok filmet megnézünk, tulajdonképpen ingyen van), mert kíváncsi voltam, szerintem akár az első részben, így itt is eléggé ragaszkodtak a könyvhöz.

Tom Hanks jó erre a szerepre, és a mellékszereplőket is elég jól eltalálták. A történet csavaros, habár én az előzetes alapján kitaláltam, hogy ki a rosszfiú (volt egy pont a filmben, amikor kétségeim voltam, de a végén mégis úgy volt, ahogy sejtettem).

Ami nem tetszett (nehéz megfogalmazni, hogy pontosan mi is volt az, amiért nem csúcskategóriás a film), ez az idióta körbe-körbe forgás a kamerával, néha nagyon idegesítő volt, és az sem volt túl szimpatikus, hogy a 2 órás film végére már meguntam Langdon rohangálását. Mert valljuk be, erről szól az egész, hogy A pontból rohan B-be, majd onnan C-be, mindezt úgy, hogy időkorlát van, de kb. 5 perc alatt bejárja Rómát. Közben hullanak a szereplők, a végére alig marad gyanúsítottunk. Azonban a rendezés jó, a zene felpörgeti az unalmasabb jeleneteket, szóval a film tud izgalmas is lenni.

Akinek A Da Vinci-kód tetszett, annak ez a film is fog, azonban ha választani kell az új Star Trek a Wolverine és e között, inkább a másik kettő nézzék meg, Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Ha osztályoznám max 6 vagy 7 pontot kapna egy 10-es skálán.

„A történet ott kezdődik, mikor a professzort egy svájci tudományos intézetbe hívják, hogy segítsen megfejteni egy rejtélyes jelet, amelyet egy meggyilkolt fizikus mellkasába égettek. Langdon elképesztő felfedezésre jut: egy több száz éves földalatti szervezet - az Illuminátusok - bosszúhadjáratra készül a katolikus egyház ellen.
Langdon mindenáron meg akarja menteni a Vatikánt a hatalmas erejű időzített bombától; a gyönyörű és titokzatos tudóssal, Vittoria Vetrával szövetségben Rómába megy. Hétpecsétes titkokon, veszélyes katakombákon, elhagyatott székesegyházakon és a földkerekség legrejtettebb barlangján át, őrült hajszát indítanak együtt a rég elfeledett Illuminátusok búvóhelye után.”

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://matareseklan.blog.hu/api/trackback/id/tr361140167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vape81 2009.05.25. 10:21:12

Az összes Dan Brown könyvet olvastam, ami idehaza megjelent (és kíváncsian várom a kint szeptemberben megjelenő "The Lost Symbol" könyvét is), de Az Angyalok és Démonok a legjobb, és utána A Da Vinci kód.
A többi - Megtévesztés foka, Digitális erőd - elég gyengére sikeredett.

Dan Brown sztorijait egy ábrán is lehetne szemléltetni, nem igazán tér el a megszokott sémától, így aki az összes könyvét olvasta, annak bizony "ezt annyira ismerős" érzete támad. Ezért is hasonlíthatott annyira A Da Vinci kódra ez a film.

Remélhetőleg egyszer én is eljutok a moziba, hogy megnézhessem a filmet :).
süti beállítások módosítása