A hétvége nem telhetett el jófajta ételkészítés nélkül. Ezúttal aszalt-szilvás csirkemellet csináltunk, ami nagyon finom lett.
A csirkemellet vékonyra ki kell klopfolni (ez legyen kb 4-4 kisebb, vagy 4 nagyobb szelet), majd sóval borssal meg kell hinteni. Ezután két-három szem magozott aszalt szilvát (zacskós szilva van sok helyen), majd ezt bacon-be kell csavarni (szeletelt bacon, húsonként kb. 2 db). Ez a bacon méretétől is függ. Ha kész, kis tepsibe rakjuk és megsütjük. Mellé egy kis maradék aszalt-szilvát tehetünk, ha az is megsül, nagyon finom íze lesz. Alufóliával letakarjuk és 15-20 percig sütjük.
A közepes krumplikat sós vízben héjjában megfőzzük (1 kg), ha ez kész, hagyjuk kihűlni. Ezután lehéjazzuk, karikákra vágjuk. A lila hagymát vékony cikkekre szeleteljük (1 közepes fej), a krumplival összekeverjük és sóval meghintjük.
A nagy tejfölt egy kis tubus majonézzel összekeverünk. Sóval, borssal ízesítjük, majd egy kis cukrot teszünk bele. Ezt öntjük rá a krumpli-hagyma párosra.
Ha a hús megsült tálaljuk a krumplis salátával.
Utolsó kommentek