Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • doggfather: Árpád atyánk mielőtt a Hortobágy villanyoszlopai közé lovagolt volna, Japánban, illetve Ázsiában k... (2020.07.29. 15:16) A ninja színre lép
  • pro need for speed hun: a kocsikat csak gyorsversenyben használhatod (2012.12.31. 14:54) NFS - Undercover kódok
  • r.edina: Kedves Szerkesztő! Egy banneres együttműködéssel kapcsolatban kerestem meg Önt! A részletekkel ka... (2011.05.26. 11:02) Teszt: Dead Space 2 (Xbox 360)
  • szürkebarát: Egész jó könyv (azóta van két másik is a Splinter Cell sorozatban), de messze nem olyan jó(k), min... (2010.12.12. 17:34) Splinter Cell - A sejt
  • Mr. Láb: Ehhhehe jó kis kép. Kissé eltángálták a Qb-t:D:D (2010.10.11. 11:39) Kezdődik az új NFL szezon
  • Utolsó 20

Lasagne recept

2009.02.01. 22:30 | matareseklan | Szólj hozzá!

Lassan eltelik a hosszú hétvégém, túl vagyok egy Bayern meccsen, egy szombati edzésen, Campona látogatáson, nagy bevásárláson, és egy közepesre sikerült Lasagne készítésen (és mi van még előttem…).
Úgy döntöttem, hogy a mai ebéd egy fincsi olasz eredetű étel lesz, egyik specialitásom, a Lasagne.
Elkészítése nem nehéz, két féle mártás, tészta és sok sajt.
Elsőnek elkészítjük a Besamell mártást, ehhez kevés tejbe lisztet szórunk, majd hozzáadunk egy nagy tejfölt, kevés cukrot, sót, egy tojást és szépen elkeverjük. Csomómentes kell, hogy legyen és kicsit a palacsinta tésztára fog hasonlítani, csak attól sűrűbb.
Ha ez kész, jöhet a paradicsommártás. Ehhez kevés olajon hagymát pirítunk. Beleteszünk fél kg marha darált húst, majd amikor elkezd barnulni, akkor jöhet hozzá két nagyobb sűrített paradicsom, és a fűszerek.
A szokásos oregano, pizza fűszerkeverék és grill fűszerek mellett ételízesítőt és pirospaprikát is szoktam beletenni. Sőt, igazából az íze miatt egy kevés kolbászt is bele szoktam vagdalni. Utoljára egy kevés tejjel felöntöm, teszek bele még majorannát, és szép puhára főzöm.
Ha kész van ez a mártás is, akkor közepes tepsit vajjal kikenek, majd a például CBA-ban, vagy Tesco-ban vásárolt tésztalapokkal telerakom az alját. Én általában előrefagyasztott lapokat veszek, nem Knorr-os kifőzést igénylőt, hanem azt, amit simán pakolhatok a tepsibe, külön meló nincs vele.
Ha megvan az első sor, jöhet rá a paradicsommártás (erre esetleg egy kis reszelt sajt), majd újra a tésztalapok, erre besamell mártás (esetleg erre is rákerülhet egy kis reszelt sajt), majd tészta, újra paradicsom, újra besamell, így folytatva, míg el nem fogy a tészta, vagy meg nem telik a tepsi. Ha kész, a tetejére besamell kerül, arra pedig vastagon sajtot reszelünk. Utána már csak annyi a dolgunk, hogy közepes lángon megsüssük.   

A bejegyzés trackback címe:

https://matareseklan.blog.hu/api/trackback/id/tr56917118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása