Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • doggfather: Árpád atyánk mielőtt a Hortobágy villanyoszlopai közé lovagolt volna, Japánban, illetve Ázsiában k... (2020.07.29. 15:16) A ninja színre lép
  • pro need for speed hun: a kocsikat csak gyorsversenyben használhatod (2012.12.31. 14:54) NFS - Undercover kódok
  • r.edina: Kedves Szerkesztő! Egy banneres együttműködéssel kapcsolatban kerestem meg Önt! A részletekkel ka... (2011.05.26. 11:02) Teszt: Dead Space 2 (Xbox 360)
  • szürkebarát: Egész jó könyv (azóta van két másik is a Splinter Cell sorozatban), de messze nem olyan jó(k), min... (2010.12.12. 17:34) Splinter Cell - A sejt
  • Mr. Láb: Ehhhehe jó kis kép. Kissé eltángálták a Qb-t:D:D (2010.10.11. 11:39) Kezdődik az új NFL szezon
  • Utolsó 20

Újra a Wasabi

2009.01.11. 19:10 | matareseklan | Szólj hozzá!

Már írtam pár sorban a Wasabi-ról, most nem mehetek el mellette úgy, hogy nem részletezem egy kicsit. Kedvesemmel nagy sushi rajongók vagyunk. A tengeri dolgok tényleg közel állnak hozzánk, halat is elég gyakran szoktunk fogyasztani, amikor megtehetjük, mivel a jobb dolgok drágábbak.

Az étterem szokás szerint a Podmaniczky utcai volt, leginkább azért, mert hozzánk közel van és talán azért is, mert voltunk a Szépvölgyi úton is, azonban különbséget nagyon nem találtunk. És ez jó! Az ételeket ugyanúgy készítik el, a felhozatal is hasonló, tehát tulajdonképpen mindegy melyik helyre megyünk. A kiszolgálás (ilyen tulajdonképpen nincs) nem rossz, de ez abban mutatkozik meg, hogy a pincér rohangászik, hogy a tányérokat lekapkodja az asztalunkról. Ez azért van, mert ha ide jövünk, akkor mi a running sushi-ra fizetünk be, ami annyit jelent, hogy van egy futószalag, azon jönnek a hideg és meleg ételek elválasztva, mi meg azt veszünk le és annyit, amit és amennyit akarunk. Tehát ehhez pincér csak akkor kell, amikor italt választunk, és jelezzük, hogy hogyan szeretnénk enni.

Az ételfelhozatal nagyon változatos, sokan hiszik azt, hogy csak halak vannak, de könyörgöm, a japánok sem csak azt eszik, mint ahogy nem csak rizs a körítés. De ahhoz, hogy az emberek leküzdjék az ellenérzést, amit egy ilyen hely vált ki, legalább egy étellapot kellene végig olvasni.

Sushik közül a lazacos, tigrisrákos, tintahalas a legjobbak. Vannak maki tekercsek, ezek rákhússal töltve a legfinomabbak, nem a zöldségesek, azok nem az igaziak. Nigiri sushi, az is nagyon finom, az is kedvenc.

Sokféle hús van, marha, disznó, csirke, és ezek különféle módon vannak elkészítve. Rántott hús éppúgy van, mint grillezett, vagy párolt. A fűszerekkel királyi módon bánnak, például nekem a curry nagy kedvencem, mondjuk inkább csirkén, de hallal éppen olyan finom volt. A tradicionális rizs mellett tészták is megtalálhatóak az étlapon, és ezeket persze vegyítik fűszerekkel és/vagy húsokkal. Krumplival azt hiszem nem nagyon találkoztam, de nekem annyira nem is hiányzott.

Desszert és gyümölcs téren is el voltunk látva, hiszen felszeletelt narancs, grapefruit mellett licsi és ananász is volt, továbbá kókusztej, gyümölcsrizs és egyéb érdekességek is vannak a szállítósoron.

Amit imádunk, torpedórák (rántott rák), királyrákolló (rántott rák olló), mochi (ez valami mákos édes lütyis dolog), és persze hal minden mennyiségben.

A Wasabi felhozatala ötös, a kiszolgálás jó, figyelnek az emberre, az árak magasak, de ez minden japán étellel foglalkozó étteremben így van. A hangulat (háttérzene) nagyon jó, tényleg ki tud kapcsolni az ember egy ilyen helyen. Visszatérő vendégek és állandó rendelők vagyunk, mivel házhozszállítás is van náluk.

Jah és az alkalom, amiért elmentünk… Hát most már 27 vagyok.

A bejegyzés trackback címe:

https://matareseklan.blog.hu/api/trackback/id/tr23871436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása