Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • doggfather: Árpád atyánk mielőtt a Hortobágy villanyoszlopai közé lovagolt volna, Japánban, illetve Ázsiában k... (2020.07.29. 15:16) A ninja színre lép
  • pro need for speed hun: a kocsikat csak gyorsversenyben használhatod (2012.12.31. 14:54) NFS - Undercover kódok
  • r.edina: Kedves Szerkesztő! Egy banneres együttműködéssel kapcsolatban kerestem meg Önt! A részletekkel ka... (2011.05.26. 11:02) Teszt: Dead Space 2 (Xbox 360)
  • szürkebarát: Egész jó könyv (azóta van két másik is a Splinter Cell sorozatban), de messze nem olyan jó(k), min... (2010.12.12. 17:34) Splinter Cell - A sejt
  • Mr. Láb: Ehhhehe jó kis kép. Kissé eltángálták a Qb-t:D:D (2010.10.11. 11:39) Kezdődik az új NFL szezon
  • Utolsó 20

3 és fél év után a Dionysos-ban

2008.12.20. 08:17 | matareseklan | Szólj hozzá!

3,5 év. Pontosan ennyi éve vagyunk együtt kedvesemmel. Bár ez nem konkrét Évforduló, de mindkettőnk születésnapja közeleg, így úgy döntöttünk, hogy egy jóféle étteremben töltünk el egy közös estét. A mi döntésünk a Dionysos görög étterem volt. Mint később kiderült, sok meglepő dolog várt ott ránk.

Az étterem a Belgrád rakparton van, és tudni kell, hogy jó előre asztaltfoglalni náluk, mert rengeteg vendég van náluk és szinte lehetetlen az utcáról bemenni és csak úgy beülni hozzájuk. Szóval megérkeztünk, kabátot letettük (külön díjtalan ruhatár van), majd odamentünk az asztalunkhoz, amit még a hét elején foglaltam. Két személyre, mint a pincér meg is jegyezte, szokatlan volt, hiszen hozzájuk általában 8-10-20 fők szoktak jönni. Az asztalok elrendezése eszerint is történt, először azt hittem, hogy odacsapnak minket egy nagyobb társaság mellé. Azonban szerencsére a romantikus feelingre és a két személyes foglalásra is gondolnak.

A kiszolgálás nagyon jó volt, a pincérek folyamatosan mosolyogva és azonnal a rendelkezésünkre álltak, amint kellettek. Egy koktél, egy narancslé, egy jaiger és egy bodza ital után már rendeltük is az előételt, tintahalkarikát faszénen sütve, de míg arra vártunk (az asztal elfoglalása után 2 perccel) jött a pincér és házisütésű kenyerüket (olajbogyós, kicsit hagymás) és tzatziki salátát tett le az asztalra, míg az ételre várunk. Ez pont el is fogyott, míg a fincsi tintahalkarika megjött.

Eközben többen próbáltak bejönni az étterembe, és a pincérek, angolul, magyarul, vagy éppen németül közölték a többséggel, hogy ha nincs foglalása sajnos nem tudnak asztalt biztosítani, mert teltház van. Így sokan maradtak görög finomságok nélkül.

Mivel már az előétel is nagyon jó volt, így rögtön rendeltünk, bevállalósan, halas dolgokat, hiszen ezért is jöttünk ebbe az étterembe, hogy kedvenceinket fogyaszthassuk. Barátnőm tengeri halat szálka nélkül, én meg egy vegyes tálat kértem, amin lazac, tintahal, különböző zöldségek és rák volt. Finom és elégséges volt mindkettő, bár párom a tepsis burgonyámat lenyúlta, amiért cserébe két szálkamentes halat kaptam. Nagyon finomak voltak és a köret, ami zöldségeket tartalmazott leginkább, vagy többféle salátát (feta sajtos, tzatziki-s). Szóval mindent összevetve elégséges, finom és árban nem túl drága étterem a Dionysos. A végén még mikor mentünk kifele, megkérdezték, hogy meg voltunk-e elégedve, visszajönnénk-e stb. És azt hiszem egy ilyen kellemes vacsora után, az ember szívesen mondja azt, hogy igen, mindenképpen!

A bejegyzés trackback címe:

https://matareseklan.blog.hu/api/trackback/id/tr76832747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása