Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • doggfather: Árpád atyánk mielőtt a Hortobágy villanyoszlopai közé lovagolt volna, Japánban, illetve Ázsiában k... (2020.07.29. 15:16) A ninja színre lép
  • pro need for speed hun: a kocsikat csak gyorsversenyben használhatod (2012.12.31. 14:54) NFS - Undercover kódok
  • r.edina: Kedves Szerkesztő! Egy banneres együttműködéssel kapcsolatban kerestem meg Önt! A részletekkel ka... (2011.05.26. 11:02) Teszt: Dead Space 2 (Xbox 360)
  • szürkebarát: Egész jó könyv (azóta van két másik is a Splinter Cell sorozatban), de messze nem olyan jó(k), min... (2010.12.12. 17:34) Splinter Cell - A sejt
  • Mr. Láb: Ehhhehe jó kis kép. Kissé eltángálták a Qb-t:D:D (2010.10.11. 11:39) Kezdődik az új NFL szezon
  • Utolsó 20

Megasztár 4 - Top 6

2008.11.16. 07:00 | matareseklan | 1 komment

A tegnap esti Megasztár több szempontból is rendhagyó volt. Egyrészt most a készítők nem csak az új tehetségekre, hanem a korábbi verseny sztárjaira és egyéb hírességekre is támaszkodtak, másrészt a duettek annyira jól sikerültek, hogy nehéz megmondani, ki volt a legjobb.

Kezdeném az újításokkal, bár van ezek közül ami már az előző műsorban is megmutatkozott. Egyrészt most már a Megasztár verseny elején megmutatják, hogy melyik az a 3 versenyző, aki a legrosszabbul áll. Ez kicsit elgondolkoztató. Vajon azért teszi ezt a Tv2, hogy megmutassa, nincs csalás, hanem az utolsó pillanatokig a szavazókon múlik minden? Vagy azért, hogy mutassák, a legjobb is lehet kieső helyen (lásd Tamara az elmúlt 2-3 versenyen).

Aztán ott van az is, hogy a nyeremények között felsorolják a lakást opciót, bár a tavalyitól eltérően, most csak 1 évig bérelhetné az új nyertes, ez valószínűleg azért van, mert még nem jött elég pénz az sms-ekből, szóval kedves nézők ne sajnálják a telefon számlát a gazdasági válság alatt sem, hanem tessék szavazni.

Most kivételesen nem a zsűri vitte el a műsort, hanem a versenyzők. No persze voltak fújolások, beszólások a zsűrinek, de le a kalappal, a vendégművészek nagyban emeltek a műsor renoméján.

A produkcióknál le is esett az állam. Az első megdöbbenés akkor ért, amikor a korábbi Megasztár győztesek már profiként álltak a színpadon, és mit profiként, egyenesen szuperprofiként, hiszen az előadásuk, az, hogy segítették a jelenlegi versenyzőket igazi hivatásos előadóra utalt. Bezzeg két, vagy három évvel korábban még bizonytalanul, félve álltak a színpadon, rettegve, hogy mit mond a zsűri. Most meg? Mintha több éves tapasztalat állna a hátuk mögött, és több száz fellépés. Le a kalappal (mondjuk Zséda és Szinetár Dóra szerepét nem értem, hiszen az ő helyükre is egy korábbi Megasztár kellett volna, úgy lett volna igazságos, de ez mindegy).

A sort Tamara – Tóth Vera nyitotta, rögtön meg is szavaztam nekik a legjobb előadást. Bár Tóth Vera manapság inkább azzal került a címlapokra, hogy hízott. Nem, fogyott, de a hangja még mindig olyan csodálatos és varázslatos, mint az első Megasztár idején.

Volt Szinetár Dóra Fekete Dávid előadás, ez persze musical volt, ráadásul egész jó, amiben a fiatal előadó fiú megmutathatta, hogy kicsit már színészkedni is tud. Az előadást az rontotta, hogy Mester Tamás megkérdezte Dórától, vajon a srác befér-e már a színházba. Ekkor elgondolkoztam, hogy vajon ki akarják szavazni és ezért volt a kérdés, hogy a színházba benyomták-e már. Szerencsére Színetár Dóra semleges választ adott…

Lakatos Krisztián a szokásos stílust, szokásos éneket hozta, ezúttal Zsédával. A zsűri itt értette meg, amit már korábban többször szajkóztam, hogy bizony nem jön át ez teljesen… Ebből a srácból biztosan megasztárt akarunk faragni??? Persze a vendég művész előtt le a kalappal, hiszen varázslatos hangja van, és egyszer egy koncertjén én is meghallgatnám… Megjegyzem zárójelben, hogy Krisztián most először, mintha többször hamis lett volna.

Király Viktor, aki Tamarával és Rúzsa Magdival is énekelt, egyre jobb lesz. Nem tudom, hogy az ének tanár teszi, vagy valami más, de a srác hangja és kinézete egyre inkább Megasztáros. Persze a zsűri, élén Fenyő Miklóssal hiányolja a vagányságot belőle, de kérdem én, hogy miért is? Hiszen az előadása, a szereplése is kiváló, nem tudom, hogy még mi kell a profi előadáshoz (a rutinon kívül)? No, mindegy, a Féltelek című számnál, Tamarával nagyon együtt voltak, ha nem tudnám, hogy nem egy szerelmes pár, azt mondanám, hogy azok…

Ennél a produkciónál Mester Tamás hiányolta a rock&roll életérzést. Persze ez egy nagyon szerelmes szám, nem tudom, hogy miért pont innen és miért pont most hiányolta ezt. Aztán feltűnt TrillaTrilla, aki mostanában kezébe vette az irányítást a színpadon, és megmondta a versenyzőknek, hogy alkossanak véleményt a zsűriről, ami többször számomra legalábbis kínos véleményezésbe ment át. 1. Till Attila nem zsűri tag. 2. Nehogy már a versenyzők bírálják, hogy mit mond a zsűri…

Egyébként most nem az előadókat, hanem Tillát érte utol a technika ördöge, nála némult el egyszer a mikrofon, de a TV2 rutinos munkatársai hamar javították a hibát, bár mi nézők lemaradtunk a mondandója elejéről. Az előzményeket figyelembe véve, talán annyira nem is baj…

Volt egy nagy negatívum a verseny folyamán, ez pedig a Lüszi-Hien előadás. Az volt vele a gondom, hogy nem értettem. Az egy dolog, hogy ketten együtt nem tudtak énekelni, sokszor voltak hamisak, de a másik, hogy a helyzet, amit kitaláltak elég durva volt. De a zsűri ezt még le is szólta. Gyerekek vagytok, hülyeség volt a hintás előadás stb. De kérdem én mit sem sejtve, hogy vajon a két kiskorúnak vajon milyen beleszólása volt ebbe? Kb semmi. Erre megvolt a megfelelő TV2-s szakember, akit basztatni lehetne, hogy ezt miért kellett???? Akkor úgy véltem, hogy a két kislánynak megásták a sírt…

A Lüszi-Caramell duó végül kiköszörülte a csorbát, a korábbi Megasztár győztes egyszerűen fantasztikus volt. Tipikus példája annak, hogy egy magyar előadó nemcsak versenyre kellhet egy külföldivel, de simán el is verheti. Írt egy számot kettejüknek, amit előadtak, és fantasztikusra sikeredett. Mind Caramell, mind Lüszi előadása tetszett, és a szám is szép volt. Gratula.

A másik oldalon Gáspár Laci már nem tündökölt ilyen szépen Hien oldalán, de itt egy kicsit a vietnami lányt kell bántani, hiszen olyan, mint a legtöbb ázsiai, hogy nem nagyon tud érzelmet kimutatni. Emiatt és a hamiskás hangok miatt már-már tutti kiesőnek tűnt. Még akkor is ha Gáspár Laci megpróbálta őt védeni, ahogy anno Jocival is tette egy korábbi Megasztárban.

Nekem a legjobban a Lakatos-Fekete előadás tetszett. Egyrészt a Hofis előadás (két macska animációs kisfilmje) nagyon bejött, anno Koós egyik szülinapi buliján is bevágták ezt. Másrészt mind hangilag, mind a színpadon nyújtott munka miatt megtetszettek. Fekete Dávid színészkedett, Lakatos Krisztián pedig ott loholt a nyomában. Kiváló produkció volt.

A végére maradt egy közös szám és a szavazás, vicces, hogy a TV2 megmutatja, hogy ki van kieső helyen, és ezután elvárják, hogy az emberek a maximumot nyújtsák. Tamara, Hien és Lüszi várhatták a véget. Aztán az emberek szavaztak és ahogy lenni szokott, Lüszi közönség-kedvencként továbbment, míg Tamara ellen Hien állt a színpadon. Azt hiszem ekkor már biztos volt, hogy mi lesz a vége, a kis vietnámi lány is érezte, hogy Tamara sokkal erősebb a zsűri szemében, és így is lett, kiejtették a szombati napon végig gyengén muzsikáló, azaz éneklő versenyzőt.

Ezzel kapcsolatban, bár egyetértek a döntéssel felmerült egy kérdés. Eddig körülbelül háromszor jutott tovább Tamara, hála a zsűrinek. De amikor a döntőben ott állnak a versenyzők, és Tamarát már nem mentik meg a közönségszavazatok, akkor most minek továbbjuttatni? Elhiszem, hogy tehetséges, hallom, hogy szép a hangja, tudom, hogy Megasztár lehetne, de ha az embereknek nem kell, lehet nem is kellene a zsűrinek tovább nyomnia őt. Pedig megérdemli… De a közönség…

A végén megszólalt a búcsúdal, és jöhetett a függöny. Hien távozott, ismét egy emberrel kevesebb áll majd jövő héten a színpadon. Friditől még láthattunk egy emberi gesztust, amikor a vietnami lány kiesett a kisebb fiú tesója kisírta a szemét, a showmester pedig odament hozzá és próbálta vigasztalni a kis srácot!

És a végére egyértelműen a legjobb előadás:

Címkék: megasztar

A bejegyzés trackback címe:

https://matareseklan.blog.hu/api/trackback/id/tr86771365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LEON FORCE 2009.12.31. 21:52:50

imadom ezt a szamot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
süti beállítások módosítása