Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • doggfather: Árpád atyánk mielőtt a Hortobágy villanyoszlopai közé lovagolt volna, Japánban, illetve Ázsiában k... (2020.07.29. 15:16) A ninja színre lép
  • pro need for speed hun: a kocsikat csak gyorsversenyben használhatod (2012.12.31. 14:54) NFS - Undercover kódok
  • r.edina: Kedves Szerkesztő! Egy banneres együttműködéssel kapcsolatban kerestem meg Önt! A részletekkel ka... (2011.05.26. 11:02) Teszt: Dead Space 2 (Xbox 360)
  • szürkebarát: Egész jó könyv (azóta van két másik is a Splinter Cell sorozatban), de messze nem olyan jó(k), min... (2010.12.12. 17:34) Splinter Cell - A sejt
  • Mr. Láb: Ehhhehe jó kis kép. Kissé eltángálták a Qb-t:D:D (2010.10.11. 11:39) Kezdődik az új NFL szezon
  • Utolsó 20

Lakásvásárlás elhalasztva

2008.10.21. 08:08 | matareseklan | Szólj hozzá!

Szegény embert az ág is húzza! Idén végre eljött idő, amikor belevághattam volna a lakásvásárlás húzós és nehéz pillanataiba. Nem tudom, hogy ez szerencse, vagy sem, de az utolsó pillanatban húzták ki a lábam alól a szőnyeget a bankok ezzel a gazdasági válsággal.

Azzal kezdődik az egész, hogy a magas finanszírozást megszüntették. Ez annyit jelent, hogy ha felértékelik annyira az ingatlant, amennyiért megvennéd, akkor sem kapom meg a 80%-ot, hanem csak 60, vagy 70%-ot. Ez szinte már minden bankra igaz. Tulajdonképpen ez csak annyit von maga után, hogy vagy több önerő kell, vagy lejjebb kell adni azt a bizonyos mércét. Ez utóbbit nem szeretném.

A második lehúzás akkor ért, amikor rám csörögtek, hogy a bank(ok) amik számomra a legkedvezőbbek voltak, nemcsak a magas finanszírozást, de a svájci frank alapú hitelt is felfüggesztették egy időre. Erre most mit mondjak? Valami nagyon rosszat kellett csinálnom, hogy így büntetnek az égiek. Persze már rég bent lennék azon a bizonyos körön belül (lakástulajdonos), ha még okosabban bánok a pénzzel és figyelek, akkor talán nem buktam volna az elmúlt két év alatt annyit. Persze az ember utólag mindig okos, de szerintem még így is elég önmegtartoztató és sporólós voltam.

Tehát akkor újabb egy évvel, vagy csak egy féllel kell kijjebb tolni a célomat. Ezzel annyira nem is lenne gond, de azért a bankok a mostani gazdasági válság után jól meghúzzák az embereken a derékszíjakat és sok mindenen változtatnak, keményítik a feltételeket. Persze ha januárban nem esek bele a leépítendő munkások közé, akkor a több éves munkaviszony megvan (folyamatos munkaviszonyt emelik), a korom stimmel a feltételeknek (emelik a kort, hogy meddig kell adóstárs a hitelhez), elvileg a keresetem is elegendő (ha nem, automatikusan egy emelt havi díjú hitelt kapok). És akkor ugyanúgy megkapom a hitelt, ahogy idén megkaptam volna, csak magasabb havi törlesztővel, magasabb kamattal és folyósítási jutalékkal, és több önerő berakásával. Illetve idén is meglenne, ha bevállalnám, hogy az összes cash-t a számlámról feláldozom. De akkor miből lesz fasza ülőgarnitúrám, és miből veszem meg a kiegészítőket a lakásba?

Azért kérdezem én mit sem sejtve, tisztelt kormány, miről is szólt 1-2 éve a fáma? Bárki vehet lakást, mindenkit támogatunk, mindenki kaphat hitelt stb. Mekkora egy hazugság volt ez. És mekkora ámítás, mert az ember csak akkor tudja, hogy kap-e hitelt vagy sem, amikor belevág, intézi a papírokat és visszajelez a bank, hogy igen, te megkaphatod. Addig semmi sem biztos. És ezúton szeretném megköszönni, hogy az egyedülállókat ilyen jól támogatják, hogy szinte semmihez sem tudok kezdeni, hacsak nem házasságban, vagy élettársi kapcsolatban vagyok. Persze azért megkérdezném, hogy ez kinek és miért is jó, amikor Magyarországon minden második házasság válással végződik? Miért rontsam el a tartós és jó kapcsolatomat a párommal, hogy utána elváljunk és azon veszekedjünk, hogy ez kié, az kié?

No, mindegy, ez úgy ki kívánkozott belőlem, szóval egy fél évvel újra elhalasztva a lakás, megint mondhatom, hogy majd jövőre. Persze nem tudhatom, lehet az égiek figyelnek rám, és pont azért az utolsó pillanatban figyelmeztettek, hogy várjak még egy kicsit.

A bejegyzés trackback címe:

https://matareseklan.blog.hu/api/trackback/id/tr56724184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása