Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • doggfather: Árpád atyánk mielőtt a Hortobágy villanyoszlopai közé lovagolt volna, Japánban, illetve Ázsiában k... (2020.07.29. 15:16) A ninja színre lép
  • pro need for speed hun: a kocsikat csak gyorsversenyben használhatod (2012.12.31. 14:54) NFS - Undercover kódok
  • r.edina: Kedves Szerkesztő! Egy banneres együttműködéssel kapcsolatban kerestem meg Önt! A részletekkel ka... (2011.05.26. 11:02) Teszt: Dead Space 2 (Xbox 360)
  • szürkebarát: Egész jó könyv (azóta van két másik is a Splinter Cell sorozatban), de messze nem olyan jó(k), min... (2010.12.12. 17:34) Splinter Cell - A sejt
  • Mr. Láb: Ehhhehe jó kis kép. Kissé eltángálták a Qb-t:D:D (2010.10.11. 11:39) Kezdődik az új NFL szezon
  • Utolsó 20

Filmmustra

2008.09.08. 12:58 | matareseklan | Szólj hozzá!

Speed Racer: Ez tipikusan az a film, amit csak azért néztem meg, mert bűn sok időm volt, és unalmamban nem volt máshoz kedvem. Gondolom jól lefikázom, esetleg végig sem nézem. De a Totál Turbó annyira nem gáz, mint ahogy a film kezdéskor sejtettem. A képi világ bűn rossz, ezek a színes villodzások, az autók megjelenítése és a trükkök amiket bevetnek, komolyan, mintha valami rajzfilmet néznék. Ha a történet nem lenne, azt mondanám, ez csak gyerekeknek ajánlott. Ellenben a háttér, amit a film képvisel, hogy van-e tiszta játék a sportban egy igen komoly kérdés. Sajnos nem ennek a filmnek és nem ilyen formában kellene ezt a témát felvetni. De ha már megtörtént érdemes elgondolkodni, hogy vajon nem ezt látjuk a box-ban, fociban, forma 1-ben, és mindenhol a világon, legyen az Európa-bajnokság, Olimpia vagy bármi más? Talán Wachowskiék jobban nekifeküdhettek volna a történetnek és egy más világba helyezhették volna a filmet. Akkor talán nem bukott volna akkorát. De így… Eléggé nevetséges, és komolytalan lett. De gyerekeknek ajánlott, ők biztos szeretni fogják az autós törés-zúzást.

A múmia – A Sárkánycsászár Sírja: Anno, mikor az első Múmia kijött, az egyiptomi képi világ, a megvalósítás elvarázsolt. A második rész überelte az elsőt, és a közben leforgatott Skorpiókirály is egész jó volt. Na, ha az előző részek bejöttek, természetesen jöhet a következő rész, már Rachel Weisz nélkül, immár Maria Bello-val. És itt az első komoly gond. Bár én úgy voltam vele, hogy ez annyira nem fog ártani a filmnek, de sajnos a bohókás, szeleburdi Evelyn-t Weisz jobban varázsolta a vászonra, mint Maria Bello. Ő túl kimért és komoly volt. Nincs bajom a csajjal, én szerettem is a korábbi filmjeit, de ide nem való. Ráadásul a magyar hang, amit adtak neki, bűn rossz. Így már is vesztettünk valamit a folytatás erejéből. Utána következett az, hogy koppintották a 2. részt, csak ott víz volt, itt hó, ott léghajó, itt repülő, de minden ugyanaz. A film most már Kínában játszódik, ez nem is lett volna gond, de több kínai dolgot elviseltem volna, amikor jöttek a Jetik, röhögtem, mint állat. A legjobban az bántott, hogy ha már Fraser-t benne hagyták, legalább nagyobb szerepet kapott volna, de nem. Néhány vicces mondat, aztán annyi. A film negatívumait az ifjabb (ifjú úr… ismerős nem?) O’Connell tovább növeli. Egy kollegával egyetértettünk abban, hogy a srác inkább apja testvére lehetne, mint fia. Valahogy örülök, hogy a múltkor a Batman: Sötét Lovag mellett döntöttünk és nem ezt néztük meg. (Az i.e. 100-200-ban készült agyagsereg vajon mennyire nyomta rá a bélyegét a filmre???)

X-akták – Hinni akarok: A 3. nagy. Ebben a listában. És a 3. negatívum ami a várt filmek terén ért. Nem is értem. A jól ismert filmzene egyszer hangzik fel a filmben. A jól ismert UFO vadászatból most transzplantációs szervcsempészet lesz… WTF? Ez inkább valami sorozat-gyilkosos krimi, mint igazi X-akták film. Nincs benne parázás, mint korábban az FBI aktás sorozatban, pedig emlékszem hányszor volt olyan, hogy félve mentem a film után a wc-re. Itt most nincs meg a feeling. A szereplők rendben, a szinkron megmaradt. Scully kicsit idősebb, de véknyabb, Mulder ügynökön meg nem is látszik a változás, de talán a régi Akták-hoz képest ő is öregebb, nyúzottabb már. Egyébként a Califorgia igen jót tett neki. Van csók, sőt gyerek is volt (ez talán még a sorozatban), meg összefekvés, de ez nem X-akták mozi, hanem valami fogjuk be a rajongók száját film. Nem lenne rossz, de azért ettől többet vártunk. Chris Carter lehet, hogy boldoggá akarta tenni az embereket, de szerintem ezzel nem sikerült. Maradjunk annyiban, hogy ha X-akta kell, vegyük le a polcról a sorozat egyik részét és nézzük meg újra.

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://matareseklan.blog.hu/api/trackback/id/tr40653758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása