Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • doggfather: Árpád atyánk mielőtt a Hortobágy villanyoszlopai közé lovagolt volna, Japánban, illetve Ázsiában k... (2020.07.29. 15:16) A ninja színre lép
  • pro need for speed hun: a kocsikat csak gyorsversenyben használhatod (2012.12.31. 14:54) NFS - Undercover kódok
  • r.edina: Kedves Szerkesztő! Egy banneres együttműködéssel kapcsolatban kerestem meg Önt! A részletekkel ka... (2011.05.26. 11:02) Teszt: Dead Space 2 (Xbox 360)
  • szürkebarát: Egész jó könyv (azóta van két másik is a Splinter Cell sorozatban), de messze nem olyan jó(k), min... (2010.12.12. 17:34) Splinter Cell - A sejt
  • Mr. Láb: Ehhhehe jó kis kép. Kissé eltángálták a Qb-t:D:D (2010.10.11. 11:39) Kezdődik az új NFL szezon
  • Utolsó 20

Red Bull Air Race 2008

2008.08.21. 08:14 | matareseklan | Szólj hozzá!

Az hogy miért szeretik az emberek az ilyen tömeges nagygyűléseket? Én nem tudom. Este hallgattam, hogy a kormány-szóvivő szerint hányan voltak kint, lehet benne valami, mert alig lehetett lépni a pesti rakparton, hogy valakinek a lábára ne lépj, vagy bele ne ütközz és akkor a budai részről még nem is beszéltem. A Vár kilátó része, a hidak környéke, mind tele volt emberrel.
Annak ellenére, hogy utálom a tömeget, valahogy azt éreztem, hogy igenis ki kell menni, körbe kell nézni. Maga a repülő-show is egy igazi látványosság, de én a sütögető, különféle kajás, és kirakodók miatt szeretek kijárni. Valahogy a gyerekkoromat juttatja eszembe, amikor még szokás volt ünnepekkor kivinni a gyerkőcöket és tátott szájjal nézni és hallgatni a sok embert és a látványosságokat.
 
Manapság már bemocskolják a megemlékezéseket a tüntetők és ellentüntetők, egyik rosszabb, mint a másik. A legutóbb május elsején került egy kollegám érdekes eseménybe, mikor kint volt a kicsikkel a Városligetbe és egyszer csak odaléptek a közelébe néhányan és elkezdtek skandálni, hogy „Gyurcsány takarodj”! Arra azért kíváncsi lennék, hogy ezek az iqlight emberek maguktól, a sörtől, vagy valami elmés szervező miatt kerültek oda.
 
Az emberek többsége, úgyis érzi, hogy bajok vannak, a másik fele meg úgyis arra fog szavazni megint aki mellé megkérik, hogy húzza be a keresztet. Akkor legalább a szép ünnepi hangulatot, a megemlékezéseket és egyebeket nem kellene ilyen faszokkal elrontani. A mostani szülők lassan már nem is viszik ki a gyerekeket egy március 15-ei megemlékezésre, mert tüntetőkbe futnak, és elverik őket a rendőrök. És mi lesz a következménye? Hát az, hogy a mai fiatalok elfelejtik, hogy ki volt Petőfi, Arany, Bem tábornok. És mit jelent az életünkben a Pilvax kávéház és a 12 pont.
Mindegy, mi most megembereltük magunkat és kimentünk, hogy megnézzük, hogy mulat (emlékezik) a magyar ember. Ami elsőre feltűnt, hogy a környékünkön (Blaha) több kis utca és nagy is természetesen le volt zárva, autót csak elvétve lehetett látni. Nem is baj, imádok az úton gyalogosan közlekedni. A hidak szintén lezárva, biztonsági okokból nem mehetett fel rá, csak néhány security-s cuccba öltözött ember. Az esti tűzijátékhoz is pakolták már ki a kellékeket, de azért fura volt, hogy már majdnem egy héttel Budapest közlekedését megfojtották ezekért az előkészületekért.
 
Ahogy közeledtünk a Duna part felé egyre több emberrel találkoztunk, nőtt a tömeg. Valamiért mindenki AXN-s lufit szorongatott, és már messziről lehetett a repgépek hangját hallani. Csodálatos látvány ahogy a hidakat megközelítik, lebuknak, és átrepülnek a felfújt légoszlopok között. Zajosak, hangosak, néha félelmetesek, de gyönyörű látvány.
Végig a rakparton sütögető, grillező eladók, magyar és külföldi egyedi hagyományőrző relikviák voltak kaphatók. Nézelődni, bámészkodni és nem csak a Red Bull Air Race versenyzőivel és a bemutatóval foglalkozni is lehetett. Voltak felállított színpadok, ahol a futam után dj-k nyomták a zenék, vagy zenekarok nyomták a zenét. Erre már kevesebben voltak kíváncsiak, mindenki a tűzijátékra próbálta meg az ideális helyet elfoglalni.
Élvezetes, színes, zajos kavalkád, ami kicsit elvarázsolja az embert és kizökkenti a mindennapok szürke tengeréből. Igazi vasárnapi hangulatunk lett tőle, és a sok mosolygó, jókedvű embertől nekem is jó hangulatom lett automatikusan, és nem gondoltam a másnap előttem álló nehéz feladatokra. Ha másért nem, ezért jók az ilyen események.
Egyébként maga a verseny csak akkor volt szórakoztató és igazán látványos, ha már korán kiment az ember és jó helyet foglalt magának. Mi nem voltunk túl közel a tűzhöz, úgyhogy elég keveset láttunk, bár az is igaz, hogy csak a délutánt töltöttük kint, nem volt cél a játék végignézése. Volt külön helikopteres bemutató, meg párban elrepülő kis gépek, az tetszett, videók, képek is készültek róla.
A tűzijátékot  már nem vártuk meg, siettünk haza, most kivételesen otthonról is jó volt végignézni.
 
És akkor tessék, itt van néhány videó:
 

RBAR VIDEÓ 01

RBAR VIDEÓ 02

RBAR VIDEÓ 03

A bejegyzés trackback címe:

https://matareseklan.blog.hu/api/trackback/id/tr18625509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása