Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • doggfather: Árpád atyánk mielőtt a Hortobágy villanyoszlopai közé lovagolt volna, Japánban, illetve Ázsiában k... (2020.07.29. 15:16) A ninja színre lép
  • pro need for speed hun: a kocsikat csak gyorsversenyben használhatod (2012.12.31. 14:54) NFS - Undercover kódok
  • r.edina: Kedves Szerkesztő! Egy banneres együttműködéssel kapcsolatban kerestem meg Önt! A részletekkel ka... (2011.05.26. 11:02) Teszt: Dead Space 2 (Xbox 360)
  • szürkebarát: Egész jó könyv (azóta van két másik is a Splinter Cell sorozatban), de messze nem olyan jó(k), min... (2010.12.12. 17:34) Splinter Cell - A sejt
  • Mr. Láb: Ehhhehe jó kis kép. Kissé eltángálták a Qb-t:D:D (2010.10.11. 11:39) Kezdődik az új NFL szezon
  • Utolsó 20

Pár új dvd a listámon

2010.05.11. 10:13 | matareseklan | Szólj hozzá!

Mivel mostanság nagy NFL rajongó vagyok, ezért a vele foglalkozó akár megtörtént esetet feldolgozó, akár fikción alapuló történetekre is vevő vagyok. Mivel most nagy leárazások voltak, így 3 filmet is beszereztem a kötelező 4-ből.
 
Kedvencem mindenképpen a Mark Wahlberg-es Legyőzhetetlen, főleg, mivel a Philadelphia Eagles az egyik nagy kedvencem az NFL-s csapatok közül. De a film is jól van összerakva, remek szereplőkkel, és érdekes Walt Disney-s történettel.
 
A Péntek esti fények és a Több, mint sport pedig nagyon jól megmutatja, hogy az amcsik milyen komolyan is veszik ezt a sportágat és milyen vérre menő mérkőzések mennek néha már középiskolai szinten is. És hogy mennyire sokat számít egy-egy meccs? Megmutatja a Péntek esti fények egyik jelenete, ahol még a boltok is bezárnak, ha kedvenceik játszanak….
 
Sajnos a legkeményebb, legdurvább, legjobb film, a Minden héten háború, Al Pacino-val egyelőre még hiánycikk, főleg nálunk, mivel joglejárat miatt nem kapható. Azonban ami késik, nem múlik, előbb utóbb az is a listámra kerül.
 
Legyőzhetetlen: A történet hőse Vince Papale, aki gyerekkora óta rajong az amerikai fociért: minden álma az volt, hogy egyszer a legjobbakkal vállvetve fusson a pályán miközben lelkes szurkolók hada skandálja a nevét. Vince azonban nem lett profi sportoló, mi több, még csak nem is játszott soha focicsapatban. Helyettesítő tanárként, valamint részidős pultosként keresi a kenyerét és egyáltalán nem boldog.
A sors azonban váratlan meglepetést tartogat számára: a Philadelphia Eagles edzője ugyanis nyílt válogatást tart, ahol kivételesen bárki megmutathatja, mire képes a pályán. Vince vesz egy nagy levegőt, jelentkezik a válogatásra és ő döbben meg a legjobban, amikor kiderül, hogy igazi foci-őstehetség! Harminc évesen, amikor mások már a visszavonulást fontolgatják, ő végre lehetőséget kap arra, hogy ébren átélje évtizedekig dédelgetett álmát, és végre az ő nevét skandálja a tömeg, miközben a gólvonal felé rohan a labdával...
 
Több, mint sport: Az amerikai foci nem a gyengék sportja: kíméletlenül a földbe döngöl. Az élet kegyetlen csapást mért a Huntington-i Marshall Egyetem focicsapatára: egy repülőgép-szerencsétlenség végzett az iskola teljes futballcsapatával. Sokan úgy vélik, innen nincs visszaút, de Jack Lengyel más véleményen van. Elvállalja azt a feladatot, amit senki más nem mert volna: újjászervezi a Marshall Egyetem futballcsapatát.
 
Péntek esti fények: A Péntek esti fények egy bátor baráti társaság a Permiai Párducok 1988-as szezonjáról szól. Ők Texas történetének legsikeresebb középiskolai futballcsapata.
A csapat fiatal játékosai számára minden meccs lehetőség arra, hogy felülemelkedjenek kisvárosuk korlátain és megvalósítsák tünékeny álmukat - hogy 18 éves korukra futballsztárokká váljanak.
A film élénk képet fest Odessáról és más hozzá hasonló amerikai kisvárosokról, ahol az őszi szezon alatt hetente egyszer feltámadnak a város reményei, amikor kigyúlnak a stadionban a vakító Péntek esti fények.

Címkék: film nfl

A bejegyzés trackback címe:

https://matareseklan.blog.hu/api/trackback/id/tr91991834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása